LIIKUNNALLISIA ELÄMYKSIÄ VUODESTA 1928!

Seuran historia ja arvot

Naisvoimistelijoiden juuret alkavat jo 20-luvulla. Vuonna 1928 Kokkolan Veikoissa perustettiin oma naisjaosto. Vuonna 1933 toiminta siirtyi itsenäiseksi, jolloin naiset perustivat oman yhdistyksen. Nimeksi tuli silloin Kokkolan Urheilusiskot. Aktiivista seuratoimintaa ei sotavuosina kuitenkaan ollut.

Vuonna 1945 kesäkuussa toiminta käynnistyi jälleen, yhdessä Kokkolan Veikkojen kanssa. Tästä alkoi Kokkolan Naisvoimistelijoiden toiminta.

Vuonna 1956 Hilkka Häggblom suunnitteli seuralle oman lipun. Kun 60-luvulla voimistelijamäärät alkoivat kasvaa, seura hankki ensimmäisen mangnetofonin. 70-luvulla oli suuri pula kaikesta, mutta jäsenmäärä kasvoi 500:aan, kun se perustettaessa oli ollut 70.

Vuonna 1977 seuran nimi muuttui nykyiseen muotoon Kokkolan Naisvoimistelijat ry:ksi.

Seurassamme toimii myös Uskollisuuden Kilta, joka perustettiin vuonna 1980. Kiltanaiset ovatkin seuramme sielu ja ahkerat talkootyöläiset. Heidän hienot tanssiesitykset kannustavat meitä nuoria treenaamaan ahkerasti, pysyäksemme hyvässä kunnossa läpi elämän.

Seuramme on nykyaikainen voimisteluseura, joka tarjoaa monipuolisia liikuntaelämyksiä eri kohderyhmille ja eri ikäisille. Lapsille opetamme voimistelutaitojen lisäksi täsmällisyyttä ja toisten huomioon ottamista. Pyrimme toiminnallamme tuottamaan elämäniloa, vireyttä, elämyksiä ja sosiaalista viihtyvyyttä.

Seuran toiminta on avointa kaikille siitä kiinnostuneille. Tervetuloa mukaan nauttimaan liikuntaelämyksiä reippaaseen liikuntaseuraan.

Johtokunta ja yhteystiedot

Puheenjohtaja Jaana Ervasti 

jaanaervasti@gmail.com

puh. 040 4757 631

Yhteydenotot ensijaisesti sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Varapuheenjohtaja Satu Mattila

Sihteeri Anne Tuukkanen


Rahastonhoitaja, laskut Annamari Keskisarja


Jäsen Tiina Hagström
Jäsen Marja-Leena Finnäs
Jäsen Anne-Maria Viinamäki

Ohjaajat

Annamari Keskisarja puh. 0503265731
Anne Tuukkanen puh. 0408467940

Heidi Mertaniemi, lasten pallot ja pelit

Iida Viitanen, voimistelukoulu

Lea Naava, lastenjooga, vauvajooga

Jutta Rauma, voimistelukoulu

Alina Penttilä lasten tanssi

Fransa Finnilä lasten tanssi

Camilla Marttila, showtanssi


OHJAAJAMME

Anne

Anne on kokkolalainen aktiivikuntoilija, joka nauttii kaikenlaisesta liikkumisesta. Luonnossa liikkuminen marjastaen, sienestäen, juosten tai koiran kanssa seikkaillen ovat lempilajeja. Sisälajeista mieluisin on tanssi kaikissa muodoissaan. Anne on toiminut vertaisohjaajana juoksukouluissa ja ohjannut paritansseja ja Lavista. Rivitanssi ja lasten tanssi ovat uusia tuttavuuksia, joita Anne odottaa innolla. Annella on rempseä ja iloinen ohjausote ja hänen tunneillaan ei hampaita kiristellä. Liikunnan ja tanssin ilon levittäminen lämmittää tämän ohjaajan sydäntä.

Annamari

Annamari on Kokkolassa asuva aktiivinen liikkuja, joka nauttii itsensä haastamisesta.
Erityisesti kehoa kokonaisvaltaisesti kehittävät, vahvistavat ja huoltavat lajit ovat lähellä Annamarin sydäntä.
Syksyn uutuus rope skipping tuo mieleen koulun välitunnit lapsuudesta ja on erittäin mukaansa tempaava laji, jota Annamari odottaa innolla.

Annamarin ohjausote on iloinen ja huumorilla höystetty. Hänen tunneillaan tehdään tosissaan, joskus jopa hampaat irvessä, mutta ei koskaan otsa rypyssä. Ryhmässä liikkuminen ja liikunnan ilon jakaminen on tälle ohjaajalle
palkitsevaa puuhaa.

Jaana

Jaana on ohjannut lasten, aikuisten ja senioreiden liikuntaa Keski-Pohjanmaalla jo toistakymmentä vuotta. Naisvoimistelijoilla hän liikuttaa pääasiassa lapsia ja perheitä - Jaanalle on tärkeää, että jokainen lapsi löytäisi liikkumisen riemun ja omat vahvuutensa. Perheliikuntatunneilla on hänen mielestään parasta nähdä lasten ilo, kun he saavat touhuta ja juosta yhdessä oman aikuisensa kanssa! Aikuisten tunneilla Jaana korostaa omien rajojensa löytämistä, hyvää tekniikkaa ja myös oman kehon kuuntelua . Liikuntatunti on paljon muutakin kuin kasa toistoja, se on myös omaan hyvinvointiin keskittymistä - sitä kuuluisaa "omaa aikaa"!

Ohjaustuntien lisäksi Jaana opiskelee tällä hetkellä varhaiskasvatuksen opettajaksi Centrian AMK:ssa. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu mm. kuntosali ja jooga.